op twee paarden wedden


op twee paarden wedden 1.0

het risico spreiden; de winkansen verbeteren; financiële middelen op meerdere zaken inzetten
Ook vaak in combinatie met niet als er benadrukt wordt dat het geld niet of beter niet op meerdere zaken kan worden ingezet.

Algemene voorbeelden


Dina Tielrooij heeft de grootste moeite in en om Petten een huishoudelijke hulp te vinden. Internet kan dan een uitkomst zijn. Zij meldt zich aan bij de websites www.ikzoekhuishoudelijkehulp.nl en bij www.sopje.nl. 'Op twee paarden wedden leek me wel handig', licht mevrouw Tielrooij haar dubbele aanmelding toe.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200312_45713014/dina-tielrooij-uit-petten-krijgt-van-twee-kanten-thuishulp-esmeralda-aangeboden-maar-wil-niet-dubbel-betalen?utm_source=google&utm_medium=organic, Ed Brouwer,

De lobbyist: Zo, dat is dan geregeld. Bon! Gezien de weerzin echter van uw man wordt hij geconfronteerd met de hotelpastor. De notaris: Een pastor ... in dit hotel? De lobbyist: Bij wijze van spreken en in functie van ons doel. De notaris: Ik heb een hekel aan al wat ruikt naar rooms. De lobbyist: Dan maken we er een dominee van. De notaris: Het wordt zeer in-ge-wik-keld, mijnheer. De lobbyist: Kijk meester. Wilt u een kind? – Dan is het ab-so-luut nood-za-ke-lijk te wedden op twee paarden: de trainer en een moralist. De notaris: Maak er dan maar een pastor van.

Warme sneeuw, Guido Lauwaert,

Maar je kunt niet op twee paarden wedden. Het geld dat werd besteed aan de zondagafdeling kan nu worden gebruikt voor de jeugd en de zaterdagtak.

https://www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/179450/de-zwanenzang-van-brederodes#push,

Je moet niet op twee paarden wedden; zeggen dat je wilt overleggen en tegelijkertijd de mouwen opstropen.

Het Parool,